Мульті-спліт системи що це?

Мульті-спліт системи що це?

Мульті-спліт системи що це.

Мульті спліт система, це кондиціонер включає один зовнішній блок і декілька внутрішніх блоків. У більшості випадків як за вартістю самою мульті спліт системи, так і за ціною установки, вигідніше купувати для кожної кімнати, свою окрему спліт систему. Іноді вибір мульті спліт системи більше виправданий в таких випадках:

-Відсутність достатнього місця для встановлення декількох зовнішніх блоків.

-Потрібно зберегти фасад будівлі, оскільки один зовнішній блок виглядає набагато краще, ніж декілька.

-Іноді клієнт сам не погоджується на встановлення декількох зовнішніх блоків.

Головною відзнакою мульті спліт системи від звичайної, можливість підключити внутрішні блоки різних типів. Настінного, канального, підлогова-стельового, касетного.

Установка мульті спліт систем проводиться під час ремонтних робіт в приміщенні. Частина фреонової магістралі закладається в штробу, інша прокладається по стелі. Так само, частенько встановлюються дренажні насоси, для відведення конденсованої рідини.

Мульті спліт системи передбачають чотири основних режимів роботи. Охолодження, обігрів, вентиляція і осушення. Такі типи кондиціонерів у більшості випадках встановлюються в торгових приміщеннях, офісах, менше в квартирах. Проте в житлових приміщеннях так само практикується їх установка.

Завдяки тому що до зовнішнього блоку підключається декілька внутрішніх. Енергія перерозподіляється залежно від необхідності. Сезонна енергоефективність на 30% вища, ніж у звичайних спліт систем.

Мінусом мульті спліт системи, являється те, що не можна одночасно включити внутрішні блоки на обігрів, а в іншій частині приміщення на охолодження. Уся система повинна працювати або на обігрів, або на охолодження.

Фото з різновидами кондиціонерів розташовані в розділі фото-відео.

About Author : climat