Який обрати кондиціонер on-off чи інверторний.

Який обрати кондиціонер on-off чи інверторний.

Який кондиціонер придбати, звичайний on/off, або інверторний?

Це одне з вічних питань що виникає при виборі кондиціонера. Особливо це актуально у весняно/осінній період, коли опалювання ще не включили, а за вікном температура проскакує нижче нуля. Тут на допомогу приходить кондиціонер, окрім того, що він обігріє житло, так і жарким літом охолодить до комфортної температури. І так чим відрізняються інверторний від звичайного.

Кондиціонери on-off:

По-перше, це застаріваючий тип, який не має можливості регулювати потужність компресора. У зв’язку з цим він має лише два режими – вимкнений, або робота на максимальному режимі. Приміром: охолодив приміщення до 22 градусів і вимкнувся, датчик кондиціонера визначив, що температура в кімнаті змінилася – включився, і так по кругу. Результат очевидний, із-за таких стрибків, важко підтримувати задану температуру на одному рівні, вона постійно міняється, не на багато, але це відбувається.

Хоча і датчики спрацьовують, вчасно, кондиціонеру доводиться наново вмикатись на повну потужність і дути холодним повітрям.

По-друге, це шум, хоч і сучасні кондиціонери працюють досить тихо, але при цьому все ж відчувається дискомфорт при кожному запуску компресора.

По-третє, при запуску двигуна компресора, у цей момент йому доводиться працювати при сильному навантаженні, що позначається на збільшення споживаної електроенергії і зменшує термін служби кондиціонера. Проте перевага таких кондиціонерів – їх ціна, вони доступніші за інших.

Інверторні кондиціонери:

Альтернативою цьому являються інверторні кондиціонери. Повернемося до попереднього прикладу, але вже роботи інвертора. Кондиціонер охолодив кімнату до 22 градусів і не вимикається, а далі продовжує працювати на мінімальній потужності, у відмінності від звичайних кондиціонерів, де відсутня можливість регулювати швидкість роботи компресора.

Тому досягши заданої температури, кондиціонер продовжує підтримувати задану температуру, працюючи на мінімалці. Переваги очевидні..

Ми маємо:

Відсутність перепадів температури. Мінімум важких запусків кондиціонера на максимальних потужностях. Інверторний працює постійно, але у результаті споживає значно менше електроенергії, і поводиться практично безшумно, без різких стрибків. Головне достоїнство інвертора, це робота на обігрів при низьких температурах, в деяких моделях до – 30 градусів морозу. Також вони працюють на пару років довше звичайних, до десяти – дванадцяти років. Кондиціонер, як і будь-яка техніка, вимагає своєчасний догляд, тому не слід забувати про технічне обслуговування кліматичного устаткування. Більш детально можно подивитись за посилянням технічне обслуговування кондиціонерів

About Author : climat