Види кондиціонерів

Види кондиціонерів

Спліт-системи

Спліт-система – це кондиціонер, що складається з двох блоків: зовнішнього (компресорно-конденсаторного) і внутрішнього (випарного). Завдяки цьому вся робоча (галаслива) частина обладнання знаходиться в компресорно-конденсаторному блоці, що сприяє комфортну і тиху роботу кондиціонера в приміщенні.

Види кондиціонерів:

1.Настінні спліт-системи Зовнішній блок зазвичай монтується на фасаді будівель, внутрішній – всередині приміщення і розміщується на стіні у верхній частині. Такі кондиціонери бувають 2, 2.5, 3,5, 5, 7, 10 кВт по потужності. Крім звичайного охолодження спліт-системи можуть працювати на обігрів і мають додаткове обладнання (входить в комплект приладу або монтується за бажанням замовника) -іонізатори і цілий спектр фільтрів, додатково очищають повітря.

2.Мульті спліт-система – називається кондиціонер, в якому при одному зовнішньому блоці є кілька внутрішніх. Ця система в основному застосовується, якщо немає місця (можливості) розмістити на кожен внутрішній блок один зовнішній. Наприклад: в нових житлових і офісних будівлях відводиться спеціальне місце під один зовнішній блок (балкон, пожежний вихід і ін.) І при цьому на фасад заборонено встановлювати обладнання.

3.Напольно-стельові спліт-системи Внутрішній блок такого кондиціонера кріпиться до стелі або на нижній частині стіни. За рахунок більш високої швидкості потоку повітря цей кондиціонер більш ефективно справляється з високими (понад 3метра) або довгими приміщеннями (10-15метров) Вважається напівпромисловим кондиціонером і має вже моделі до 16кВт потужності.

4.Канальна спліт-система. При використанні такої системи, внутрішній блок встановлюється в тех. приміщенні (над стелею, горищі, підвалі і ін.), а подача і забір повітря відбувається по воздуховодам, через решітки в приміщеннях. При такому вигляді кондиціонування є можливість охолоджувати (нагрівати) одночасно кілька кімнат. В таку систему можна подати до 30% свіжого приточного повітря. Потужність канальних кондиціонерів становить 12-25 кВт, які зможуть обробити невеликий офіс або 3-5-кімнатну квартиру.

5.Касетні спліт-системи. У такому виконанні внутрішній блок має квадратну форму і встановлюється безпосередньо в стелю. Застосовується в офісних і промислових приміщеннях, з висотою стелі більше 3-х метрів.

Любий вид кондиціонера може бути on-off або інверторним

У On-off двигун компресора має два режими – включений і виключений. Тому він працює короткими за часом імпульсами – його двигун включається на повну потужність, доводить температуру в приміщенні до необхідної і вимикається поки температура знову не зміниться.Інверторний компресор діє інакше, потужність плавно регулюється. Після того, як повітря придбало необхідну температуру компресор знижує обороти і підтримує температуру в заданому режимі. За рахунок цього інверторні кондиціонери тихіші, довговічні та енергоефективні.

Дізнатися вартість і установку систем кондиціонування можна дізнатися тут >>>

About Author : climat